ΠΡΩΙΝΟ

ΠΡΩΙΝΟ

Ξεχωριστή εμπειρία πρωινού

Στην παιχνιδιάρικη cozy αίθουσα πρωινού δεχόμαστε τους επισκέπτες από το πρωί, σερβίροντας σπιτικό πρωινό,
το οποίο το φτιάχνουμε καθημερινά στον χώρο μας με προϊόντα παραγωγής μας.

IMG_1303 (Copy)

Το πρωινό μας

Απολαύστε το πρωινό σας στο χώρο του “Wild Duck” απολαμβάνοντας μία ζεστή ατμόσφαιρα. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλούσιο, σπιτικό πρωινό το οποίο φτιάχνουμε εμείς καθημερινά με δικά μας προϊόντα παραγωγής.

Ξεκινήστε την ημέρα σας ευχάριστα προτού βγείτε να εξευρενήσετε τα στενάκια του Ναυπλίου. Από το παραδοσιακό οικογενειακό τυροκομείο μας (πάππου προς πάππου) Νικόλαος Σταυρόπουλος στον Αγ. Αδριανό Ναυπλίου παίρνουμε το φρέσκο βούτυρο, γραβιέρα, φέτα, ανθότυρο, γιαούρτι, όλα με ντόπιο πρόβειο γάλα. Το ψωμί με προζύμι είναι φτιαγμένο από την αγαπητή πεθερούλα, τη μητέρα των ιδιοκτητών, σε ξυλόφουρνο με τα αυγά από τις κότες της. Μέλι ντόπιο.

Γλυκές πίτες πορτοκαλόπιτα, γαλατόπιτα, σοκολατόπιτα, μπουγάτσα, τηγανίτες, κέικ σοκολάτας και κέικ βανίλιας. Μπισκότα, κουλουράκια, κριτσίνια με καρότα και γραβιέρα. Αλμυρές πίτες τεμπελοτυρόπιτα, σπανακόπιτα, ομελέτα, τα φτιάχνουμε εγώ και οι κοπέλες που δουλεύουν στο ξενοδοχείο, συνήθως οι κοπέλες.

Τις σπιτικές εποχιακές μαρμελάδες τις αναλαμβάνει και τις φτιάχνει η μαμά, οι θείες και όποιος άλλος έχει καλή διάθεση και όρεξη (καμιά φορά και οι φιλοξενούμενοι). Ξέχασα! έχουμε ωραιότατο ντάκο, τον κλασικό με ντομάτα και τα τυριά μας αλλά κα έναν πιο ιδιαίτερο με τυριά και μαρμελάδα ντομάτα, που είναι απλά ΤΕΛΕΙΟΣ. Τη μαρμελάδα τη φτιάχνω εγώ, όπως και μια άλλη πιο ιδιαίτερη, με μπαντζάρι και πράσινο μήλο. Δεν πρέπει να παραλείψετε να συνοδέψετε το πρωινό σας με φρούτα διάφορα εποχής.

Α! ξέχασα να σας συστηθώ, είμαι η Δήμητρα η αγαπητή σύζυγος – έτσι λέει τουλάχιστον – του ενός από τα δύο αδέρφια ιδιοκτήτες της Αδιάντης και Αμυμώνης, Διαμαντή Σταυρόπουλου. O άλλος αδελφός και ιδιοκτήτης, ο Νίκος Σταυρόπουλος κάνει τα καταπληκτικά τυριά για τα οποία σας μίλησα.

Έχετε τη δυνατότητα να πάρετε ό,τι καφέ πίνετε, τσάι και άλλα βότανα, φρέσκο χυμό πορτοκάλι (τα πορτοκάλια από το περιβόλι μας και πιο συγκεκριμένα από την προίκα που μου έδωσε ο μπαμπάς μου). Τριών ειδών αλλαντικά και για τον βαρύ χειμώνα σούπα με τραχανά.